3.jpg

„Az idők végezetéig”

Elballagtak a honvéd középiskola végzősei

A fenntartóváltást követő harmadik növendéki évfolyam ballagott el május 4-én, pénteken a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumból.

 

A ballagási ünnepség annál a növendéki dicsőségtáblánál kezdődött, amelynek létrehozását dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka tavaly kezdeményezte. Szabó Valentin, a 2014-2018-as évfolyam legkiemelkedőbb növendékének eredményeit az előző évfolyam kiváló növendéke, Csernák Martin Dániel honvéd tisztjelölt ismertette.
 

Az ünnepség és a ballagás hivatalos kezdetét a Kratochvil katonai hagyományőrzőinek három díszlövése nyitotta meg, a végzős diákok ezt követően vonultak be a zsúfolásig megtelt tornacsarnokba. Berkecz Gábor, az iskola igazgatója ünnepi beszédében elmondta: minden növendéknek saját magának kell megtalálnia a helyét a világban és megtalálnia a boldogságához vezető utat. A honvéd középiskola olyan négy évet biztosított a diákoknak, ami megadhatja az alapot ehhez az úthoz. Beszédének végén pedig külön köszöntötte a katonai pályát, továbbtanulást választó végzősöket. „Ha pedig úgy döntenek, hogy a Magyar Honvédséget és a katonai hivatást választják életpályájukul, akkor lépjenek mellénk, és mi az idők végezetéig önök mellett leszünk” - fogalmazott az igazgató.

 

Schmittné Makray Katalin, az MH Ludovika Zászlóalj zászlóanyája beszédében megköszönte a diákok négyéves munkáját és az iskola törődését. „Úgy hiszem, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium jó alapot adott önöknek ahhoz, hogy megállják a helyüket ebben az arénában. Az ország egyetlen honvéd középiskolájának hallgatóiként az egyik legszigorúbb, de egyben a leggondoskodóbb felkészítésben volt részük. Ezt a törődést önök a kiváló tanulmányi és sporteredményekkel hálálták meg, amivel tovább növelték iskolájuk hírnevét. Így mi – szüleik, tanáraik, a honvédség képviselői – most a legnagyobb büszkeséggel tekintünk önökre!” - mondta.


 

Szabó István vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnök koordinációs helyettese beszédében kiemelte: 2013-ban a Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar nagyon jó döntést hozott a honvéd középiskola létrehozásával. „Egy rég elfeledett és már-már végleg elveszett oktatási és nevelési formát építettünk újjá. A munka meghozta gyümölcsét. A 2013 óta eltelt öt év alatt az intézmény egy nemzetközileg is ismert, országos eredményekkel és hírnévvel rendelkező iskolává érett” - fogalmazott.

A ballagási örömteli pillanatát hétfőn reggel már az érettségi váltja fel.
 

Forrás: honvedelem.hu


 


Kérjük, hogy adója 1 %-ával támogassa iskolánk alapítványát!
Középfokú Elektronikai Szakképzésért és Honvédelmi Oktatásért Alapítvány
4027 Debrecen, Füredi út 69. Adószám: 19123879 – 1 – 09
Köszönjük!