hkk@hm.gov.hu | +36 52 537-215 | 4027 Debrecen, Füredi út 69. ikonKeresés | ikonFacebook

blokk címe

blokk tartalma

Iskolaegészségügyi ellátás

ISKOLAORVOS

Dr. Cserepesi Helga
gyermekorvosISKOLAVÉDŐNŐ

Koncz Judit
védőnő, okleveles egészségfejlesztési szakember MSc.
Védőnői fogadóóra: csütörtök: 8-10 h
e-mail: konczjudit@med.unideb.hu


Bemutatkozás:

Koncz Judit vagyok. 2021. januárjától dolgozok a Kratochvil Károly Honvéd Középiskolában. Feladatom a diákok testi és lelki egészségének védelme, valamint egészségfejlesztő órák tartása az egészséges életmód, elsősegély, párkapcsolat, barátság, szerelem, szexualitás témaköreiben. A Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán végeztem védőnő szakon, majd hogy a tudásomat bővítsem, elvégeztem a Debreceni Egyetem Népegészségügyi karán az egészségfejlesztés mesterképzést is, hogy még nagyobb felkészültséggel tudjam átadni mindazt a tudást, mire szert tettem. Emellett resztoratív (helyreállító) konfliktuskezelő tréningeket tartok a diákok és tanárok részére. Mediátori (közvetítő) képzettségemet pedig kibékíthetetlennek látszó iskolai konfliktusok esetén szoktam alkalmazni.


Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom önöket, hogy az alapellátás keretében minden diák védőnői szűrővizsgálatban részesül a 10. és 12. évfolyamon. A vizsgálat pontos időpontjáról az osztályfőnök közvetítésével tájékoztatást küldök.

A vizsgálat kiterjed a mozgásszervek (gerinc funkcionális és tartási eltérései, láb statikai eltérések), érzékszervek (látás, hallás vizsgálat), pajzsmirigy tapintásos vizsgálata (golyva szűrés), vérnyomás és pulzus mérés, tisztasági vizsgálat, valamint pszichés, motoros és viselkedési problémák feltárása. Szükség esetén a megfelelő ellátás felé irányítom a tanulót (iskolaorvos, szakorvos, pszichológus, pszichiáter, ifjúságvédelmi felelős).

A védőnői vizsgálatról minden esetben leletet adok, melyet a gyermek által juttatok el a szülőkhöz.


Kedves Nővendékek!

Ha úgy érzitek, hogy valami gond van az egészségetekkel, vagy olyan problémátok van, amit nem szívesen osztotok meg olyan emberrel, akitől függtök az iskolában, akkor bátran forduljatok hozzám. Minden egészségügyi dolgozó titoktartásra esküdött föl, úgyhogy senkinek nem adom tovább a nálam elhangzottakat, legyen az iskolával, egy tanárral, egy szobatárssal, a droggal vagy akár a legintimebb szexuális problémával kapcsolatos. Forduljatok hozzám teljes bizalommal a fogadóórám időpontjában (csütörtök 8h-10h-ig), vagy előzetes egyeztetéssel bármikor (e-mail cím: konczjudit@med.unideb.hu).

rendelési idő

H-P:
15:30-17:30

Szombat:
7:30-8:30

Vasárnap:
Zárva

elérhetőségek

Tel: 
+ 36 30 464 5021

E-mail:
emailcim@email.hu

A rendelő címe:
4080 Hajdúnánás Bocskai u. 36.
 

Kratochvil Károly
Honvéd Középiskola és Kollégium


E-mail: hkk@hm.gov.hu 
Tel: +36 52 537-215
4027 Debrecen, Füredi út 69

© Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium - 2021