hkk@hm.gov.hu | +36 52 537-215 | 4027 Debrecen, Füredi út 69. ikonKeresés | ikonFacebook

Legfrissebb hírek, információk

helykitolto kép

Kutatók éjszakája – 2022

Iskolánk immár sokadik alkalommal vett részt a Debreceni Egyetem által szervezett „Kutatók éjszakája” rendezvénysorozaton.
helykitolto kép

Újoncavatás Hódmezővásárhelyen

Múlt héten Hódmezővásárhelyen és Debrecenben sor került az elsősök avatására. A fiatalok egyúttal azt is megünnepelhették, hogy véget ért a katonai kollégiumi éveiket alapjaiban meghatározó első hónap, amely során összeismerkedhettek, összerázódtak, és alkalmuk volt elsajátítani a mindennapok szabályait.
helykitolto kép

Felavatták a kilencedikes növendékeket

A hagyományoknak megfelelően debreceni intézményünk diákönkormányzata idén is megszervezte a kilencedik évfolyamos növendékeinek az elsősavatót. 2022.szeptember 29-én az iskolai étkezde adott otthont a nagy érdeklődés mellett zajló eseménynek.
helykitolto kép

Brave Warrior hadgyakorlat

Intézményünk mintegy 80 növendéke tekintette meg tegnap a Brave Warrior hadgyakorlat szakmai napján a bakonyi "nullponton". A növendékek megtekinthették a gyakorlat leglátványosabb elemeit, és ismerkedhettek a rendszeresített haditechnikai eszközökkel. A kadétok a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium összes tagintézményéből - Debrecenből, Nyíregyházáról, Szolnokról és Hódmezővásárhelyről - érkeztek az MH Bakony Harckiképző Központ gyakorlóterére.

Igazgatói köszöntő

Tisztelt Látogató!

Köszöntöm Önt a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium honlapján, ahol betekintést kap az intézményünkben folyó munkáról. A honlap tartalmát böngészve olyan információkat, tudnivalókat találhat, amelyekkel bepillanthat az iskola mindennapjaiba, az itt folyó nevelő-oktató munkába.

Intézményünk Magyarország Honvédelmi Minisztériuma fenntartásában működő többcélú szakképző intézmény. A középiskolában folyó hazafias és általános honvédelmi nevelés elemeit a kötelező kollégiumi elhelyezéssel tesszük teljessé, így állunk a Honvéd Kadét Program legmagasabb szintjén.

A bentlakásos iskolában lehetőséget biztosítunk arra, hogy a növendékek a katonákéhoz hasonlóan éljék meg a hétköznapjaikat. A tanulók a tanórákon és a gyakorlati foglalkozásokon ismereteket szerezhetnek a honvédelemről és a Magyar Honvédségről. 

Az iskolai és kollégiumi elfoglaltságot szakkörök, szabadidős programok egészítik ki, amelyeken az elméletben tanultak gyakorlására, valamint egyéb programon való részvételre nyílik lehetőség. Ilyen foglalkozások a sportlövészet, a küzdősportok, a hagyományőrzés, a hadisír-gondozás valamint az ejtőernyőzés.

Intézményünkben a honvéd kadét közismereti képzés (gimnázium) és a honvéd kadét ágazati szakképzés keretein belül elektronikai technikusok képzése folyik, melynek szellemiségét áthatja a katonai pedagógia értékrendje. 

Kívánom, hogy gyűjtsön és kapjon minél több információt rólunk a honlapunkon, s ha felkeltettük érdeklődését, arra biztatom, hogy kövessen minket a hivatalos facebook oldalunkon, látogasson el hozzánk személyesen is, várjuk Önöket a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium rendezvényein!

 

Kovács István alezredes, igazgató

Kratochvil Károly
Honvéd Középiskola és Kollégium


E-mail: hkk@hm.gov.hu 
Tel: +36 52 537-215
4027 Debrecen, Füredi út 69

© Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium - 2022