hkk@hm.gov.hu | +36 52 537-215 | 4027 Debrecen, Füredi út 69. ikonKeresés | ikonFacebook

Legfrissebb hírek, információk

helykitolto kép

Madarak és a fák napja - Május 10.

A napra való megemlékezés nevében iskolánk a diákok körében fotópályázatot hirdetett. A természetfotók a fákról, fák virágairól, leveleiről, termésekről, és madarakról készülhetnek. Bízunk abban, hogy sok különleges alkotás készül.
helykitolto kép

Érettségi vizsga 2021.

Elkezdődött az idei írásbeli érettségi vizsga, amelynek első napján a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett valamennyi végzős növendékünk számot adhatott a magyar nyelv és irodalom tantárgyból eddig megszerzett tudásáról.
helykitolto kép

Virtuális ballagás - 2021. április 30.

Tisztelt Szülők, Kedves Növendékek! Sajnos a járványügyi helyzet nem tette lehetővé, hogy személyesen, ünnepélyes keretek között, méltó módon rendezzük meg életetek ezen állomását jelképező ballagást, de fogadják, fogadjátok szeretettel ünnepi összeállításunkat. Igyekeztünk minden olyan elemet megtartani, ami a hagyományos ünnepségen is megjelent volna. Bízunk benne, hogy kisfilmünkkel valamelyest sikerül a ballagás élményét visszaadni nektek. Hétfőn az írásbeli érettségi első napján ...
helykitolto kép

Alapítvány

Kérjük, hogy adója 1%-val támogassa iskolánk alapítványát!

Igazgatói köszöntő

Tisztelt Látogató!

Köszöntöm Önt a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium honlapján, ahol betekintést kap az intézményünkben folyó munkáról. A honlap tartalmát böngészve olyan információkat, tudnivalókat találhat, amelyekkel bepillanthat az iskola mindennapjaiba, az itt folyó nevelő-oktató munkába.

Intézményünk Magyarország Honvédelmi Minisztériuma fenntartásában működő többcélú szakképző intézmény. A középiskolában folyó hazafias és általános honvédelmi nevelés elemeit a kötelező kollégiumi elhelyezéssel tesszük teljessé, így állunk a Honvéd Kadét Program legmagasabb szintjén.

A bentlakásos iskolában lehetőséget biztosítunk arra, hogy a növendékek a katonákéhoz hasonlóan éljék meg a hétköznapjaikat. A tanulók a tanórákon és a gyakorlati foglalkozásokon ismereteket szerezhetnek a honvédelemről és a Magyar Honvédségről. 

Az iskolai és kollégiumi elfoglaltságot szakkörök, szabadidős programok egészítik ki, amelyeken az elméletben tanultak gyakorlására, valamint egyéb programon való részvételre nyílik lehetőség. Ilyen foglalkozások a sportlövészet, a küzdősportok, a hagyományőrzés, a hadisír-gondozás valamint az ejtőernyőzés.

Intézményünkben a honvéd kadét közismereti képzés (gimnázium) és a honvéd kadét ágazati szakképzés keretein belül elektronikai technikusok képzése folyik, melynek szellemiségét áthatja a katonai pedagógia értékrendje. 

Kívánom, hogy gyűjtsön és kapjon minél több információt rólunk a honlapunkon, s ha felkeltettük érdeklődését, arra biztatom, hogy kövessen minket a hivatalos facebook oldalunkon, látogasson el hozzánk személyesen is, várjuk Önöket a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium rendezvényein!

 

Kovács István alezredes, igazgató

Kratochvil Károly
Honvéd Középsikola és Kollégium


E-mail: hkk@hm.gov.hu 
Tel: +36 52 537-215
4027 Debrecen, Füredi út 69

© Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium - 2021